Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs2/42/unestafi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Hoidot

Hoidot

Suonensisäinen rautahoito

Vakavassa raudanpuutteessa, jossa suun kautta otettavat rautalääkkeet eivät joko imeydy riittävästi tai aiheuttavat vaikeita mahasuolikanavan haittavaikutuksia, voi olla lääketieteellisesti perusteltua annostella rautaa suonensisäisesti. Esim ferrikarboksimaltoosi (Ferinject®, Vifor) on rautavalmiste, jonka avulla elimistöön voidaan yhdellä käynnillä 15 min kestävän infuusion aikana ladata kerta-annoksella 1 000 mg rautaa. Lääkemäärä riittää täyttämään elimistön rautavarastot 3-5 kuukaudeksi. Suonensisäinen rauta on hyvin siedetty ja vakavat haittavaikutukset ovat harvinaisia.

Kliininisten lääketutkimusten yhteydessä Unestassa on saatu hyviä kokemuksia suonensisäisistä rautainfuusioista. Erityisesti tilanteissa, joissa kudosten hapensaanti on heikentynyt, riittävä raudansaanti helpottaa hapen kuljetusta keuhkoista mitokondrioihin. Samanaikaista raudan imeytymishäiriötä ja kudosten puuttellista hapensaantia voi esiintyä esim. levottomat jalat - oireyhtymässä ja kroonisessa väsymysoireyhtymässä.

Rautahoidon lääketieteellisen tarpeen ja mahdolliset riskit arvioi erikoislääkäri, joka myös valvoo infuusion annon.  Ennen suonensisäistä raudan antoa on varmistettava, että elimistön rautavarastot ovat riittämättömät (ferritiinin (varastorautaproteiini) pitoisuuus on matala). 

Hinnasto (suluissa hinta KELA-korvauksen jälkeen)

Rauta-infuusio 712 € (omavastuu 685,00 €)