Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/fs2/42/unestafi/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Tutkimukset

Tutkimukset

Aktigrafi-tutkimus

Aktigrafia on toimiva menetelmä unettomuuden ja uni-valve-rytmin häiriöiden tunnistamiseen ja tutkimiseen. Lisäksi sillä voidaan seurata unen aikaista liikehdintää sekä valvoa käynnissä olevan hoidon vaikutuksia.

Käytännössä aktigrafi on kooltaan rannekelloon verrattavissa oleva laite. Laitteen sisällä oleva liikeanturi rekisteröi liikkeitä. Näiden liikkeiden rekisteröinti tarjoaa tietoa vuorokautisesta aktiivisuudesta, uni- ja valverytmistä sekä monista muista unettomuuteen vaikuttuvista tekijöistä. Tutkimuksen aikana aktigrafia pidetään ranteessa muutaman vuorokauden ajan. Aktigrafi ei usein kestä vettä eikä korkeita lämpötiloja. Tästä syystä sitä ei tule käyttää esim. saunassa tai suihkussa.

Hinta 191,50 € (omavastuu 165,50 €)

Vireystilatutkimus Osler 

Oslerin testin (Oxford Sleep Resistance Test) avulla pyritään määrittämään potilaan kykyä pysyä hereillä ympäristössä, jossa ärsykkeiden määrä on vähäinen. Testi sisältää neljä 40 minuutin osatestiä, jotka toteutetaan kahden tunnin välein. Testissä koehenkilöä pyydetään makaamaan paikoillaan ja katsomaan valonlähteeseen. Aina kun valonlähde välähtää, koehenkilön tulee painaa kädessään olevan laukaisimen nappia.

Hinta 350 €